Back to Top

Onderwijs

Het onderwijs van het Titus Brandsma Instituut staat hoog aangeschreven. Ons onderwijs kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak. Zowel van onze medewerkers als van onze cursisten. Onder hen hulpverleners in de verslavingszorg, beleidsmedewerkers gezondheidszorg, maatschappelijk werkers, programmamakers, verpleegkundigen en psychologen, maar ook geestelijk verzorgers, predikanten en vrijwilligers van kerkgemeenschappen en parochies.

 

Betrokken en bevlogen TBI-medewerkers verzorgen jaarlijks zeven collegereeksen voor hen die zich willen bezinnen op hun eigen geestelijke weg. Onderwerpen als Geestelijke begeleiding, Spiritualiteit in sociale actie en Niet-weten als gids passeren de revue. Hier leest u meer over het compleet overzicht van alle collegereeksen.

 

Rond het thema Spiritualiteit in sociale actie organiseert het Titus Brandsma Instituut dit najaar drie TBI Lectures: Thomas Quartier over Heilige woede: Over contemplatie en maatschappelijk engagement en Willem Marie Speelman over Franciscaanse waarden in de zorg. Eerder gaf Gerrit Steunebrink een TBI Lecture over Titus Brandsma, een geëngageerd intellectueel met een wonderlijke pastorale inslag.