Back to Top

Nieuws

TBI Lectures: Willem Marie Speelman

Op 12 december zal Willem Marie Speelman van 15:30-17:00 uur de lezing Franciscaanse waarden in de zorg houden in het kader van de derde serie TBI Lectures. Lees meer…

Nacht van de Mystiek 2019

Op vrijdag 25 januari 2019 organiseert het Titus Brandsma Instituut alweer de 5e Nacht van de Mystiek. Het thema is Liefde & Mystiek en het belooft weer een mooie avond te worden. Met voordrachten, poëzie, theater en muziek. Dit jaar met onder andere Etty Hillesum-kenner Ria van den Brandt en Robert Jan Stips (voorheen de Nits). Dit jaar is het in het Theatercafé van de Stadsschouwburg in Nijmegen. Lees meer over het programma van de Nacht van de Mystiek en bestel direct kaarten.

Recensie De Moderne Devotie op Brabant Cultureel

Op Brabant Cultureel, digitaal podium voor kunst en cultuur in Noord-Brabant, verscheen een korte bespreking van De Moderne Devotie. Er staat ook een artikel over het Museum voor Religieuze Kunst in Uden met een expositie die mooi aansluit bij dit boek (en omgekeerd).

Titus Brandsma in finale verkiezing Grootste Gelderlander Aller Tijden

Vrijdag 16 november 2018 werd in het Provinciehuis in Arnhem de Grootste Gelderlander verkozen. Titus Brandsma haalde de finale, maar moest het afleggen tegen Karel van Gelre, Marga Klompé en tante Riet. Van Gelre ging met de titel naar huis. Lees het bericht.

Interview Rijcklof Hofman Radboud Recharge

Rijcklof Hofman is naar aanleiding van het verschijnen van het boek De Moderne Devotie door Paul van den Broek geïnterviewd voor Radboud Recharge, het platform van de Radboud Universiteit voor een leven lang leren. Lees het bericht.

Radio-interview Anne-Marie Bos: Haar stem uit de Karmel

In de uitzending van Emmausgangers op Radio Maria vertelt Anne-Marie Bos, wetenschappelijk medewerker van het Titus Brandsma Instituut, over zichzelf als zuster Karmeliet.
Beluister het interview.

Verkiezing Grootste Gelderlander Aller Tijden

Vrijdag 16 november wordt de Grootste Gelderlander Aller Tijden gekozen. Op deze lijst staan namen als Karel van Gelre, Piet Mondriaan en Wilhelm Röntgen. Met trots laten wij weten dat ‘onze’ Titus Brandsma  ook kans maakt op de titel.

 

Er zijn twee criteria voor de verkiezing: De Grootste Gelderlander moet een bijdrage hebben geleverd aan de Gelderse geschiedenis én overleden zijn. De wedstrijd is in samenwerking van de Radboud Universiteit, Erfgoed Gelderland, de Historische Herberg Arnhem en de provincie Gelderland tot stand gekomen.

 

Op 16 november is de verkiezing van de Grootste Gelderlander Aller Tijden in de Historische Herberg Gelderland, van 14.00 tot 16.30 uur in het Huis der Provincie in Arnhem. Het aanwezige publiek mag stemmen. Lees meer op www.mijngelderland.nl

Radio-interview Anne-Marie Bos over boek Titus Brandsma

Woensdag 7 november 2018 zette Radio Maria een interview met TBI-collega Anne-Marie Bos online. In deze uitzending, in de serie Emmausgangers, vertelt over Anne-Marie over het boek Titus Brandsma, spiritualiteit dichtbij in veertien teksten.

Beluister het interview.

 

De uitzending wordt herhaald op :

woensdag 7 november 2018 – 20:30
donderdag 8 november 2018 – 03:30
zondag 11 november 2018 – 02:00
vrijdag 7 december 2018 – 02:00

 

Vacature onderzoeker ‘Mysticism & Devotio Moderna’

Er is bij het Titus Brandsma Instituut een vacature voor een onderzoeker op het gebied van de Moderne Devotie. Voor meer informatie kunt u doorklikken op de link naar de Engelstalige advertentie op de website van de Radboud Universiteit: Researcher in the field of ‘Mysticism & Devotio Moderna’ (0.5 FTE).

 

Radio-interviews naar aanleiding van het boek Moderne Devotie

Rijcklof Hofman, wetenschappelijk medewerker Titus Brandsma Instituut, gaf de afgelopen periode twee radio-interviews over het prachtige overzichtswerk De Moderne Devotie: het interview op Radio Maria en een interview op Sleutelstad Radio.

 

Boekpresentatie De Moderne Devotie

Op 6 oktober 2018 vond te windesheim de presentatie van De Moderne Devotie. Lees meer…

 

Titus Brandsma Instituut op Radboud Invites

Afgelopen weekeinde presenteerde het Titus Brandsma Instituut zichzelf tijdens de publieksdag Radboud Invites. Lees meer…