Home »

 

Boekpresentatie Spiritualiteit op scherp

 

Tijdens de presentatie van Spiritualiteit op scherp op woensdag 22 maart 2017 is door theoloog Erik Borgman en Maarten de Veth, rector van het Augustinianum te Eindhoven, gereageerd op de nieuwste publicatie van het Titus Brandsma Instituut. Hier wordt echt nagedacht over verborgen plaatsen van christelijke spiritualiteit – zoektocht naar een nieuwe actieve contemplatie – of contemplatieve actie.

 

Dit boek speurt naar de kritische geestelijke houdingen, inspiraties, stijlen en uitingen die inherent zijn aan de christelijke traditie in een moderne seculiere tijd. De spiritualiteit is soms uitgesproken profetisch, een andere keer weer aan het oog onttrokken, soms vlijmscherp en uitgesproken, dan weer aarzelend en vragend, tastend op zoek naar nieuwe woorden, houdingen en praktijken die uitdrukking geven aan wat haar drijft en bezielt. ‘Spiritualiteit op scherp’ is een boek waarin de kritische dimensie van christelijke spiritualiteit wordt verkend en voor de hedendaagse maatschappelijke velden – onderwijs, zorg, e.a. – vruchtbaar gemaakt.

Datum : 22 maart 2017
Plaats : Global Lounge, Thomas van Aquinostraat 1a, Nijmegen
Tijd : 12.30 – 14.00 uur

Programma
12.30 uur Ontvangst door Inigo Bocken
12.35 uur Inleiding op het boek door Herman Westerink
12.40 uur Respondenten :
Erik Borgman – Hoogleraar Theologie aan de Universiteit van Tilburg
Maarten de Veth – Rector van het Augustinianum Eindhoven
13.20 uur Vragen en reacties
13.30 uur Afsluiting met de mogelijkheid tot het nuttigen van een kleine lunch en een drankje

Wilt u deze boekpresentatie bijwonen? Wij verzoeken u dan voor 12 maart een mail te sturen naar secretariaat@titusbrandsmainstituut.nl of telefonisch aan te melden via 024-3612162