Back to Top

Motivatie

Hoe houden we onze medewerkers bij de organisatie? Wat hebben zij nodig om het werk uitdagend en leuk te blijven vinden? Hoe kunnen wij onze mensen motiveren en inspireren?

 

Mensen hebben een natuurlijke, aangeboren neiging om bezig te willen zijn met interessante dingen en op zoek te gaan naar verbintenissen met hun omgeving. (‘Self Determination Theory’ van Deci & Ryan – 1985; 2000).

 

Onze innerlijke behoeften en drijfveren bepalen dus in grote mate onze inzet. Wanneer we ons van binnenuit kunnen verbinden met wat we moeten doen en ons werk in ruime mate in overeenstemming is met onze waarden, dan zijn we meer gemotiveerd dan wanneer dit niet het geval is.

 

Er is een groeiend besef, dat het belangrijk is de persoonlijke drijfveren van medewerkers te leren kennen. De prikkel die maakt dat ze zich blijven inzetten, individueel en als team. Ruimte en aandacht voor persoonlijke interesses en voorkeuren en ruimte voor creatieve inbreng zal de motivatie van uw medewerkers prikkelen en leiden tot een positieve bijdrage aan het grotere geheel.