Back to Top

Leeskring

‘Een betere manier om onze interesse voor spiritualiteit de diepgang te geven waarom die vraagt, is er niet.’ 

Wie zich met spiritualiteit inlaat, komt vroeg of laat in contact met de grote teksten van de christelijke mystiek. Vaak plukken wij daarbij enkel uit die teksten wat ons lief is. Maar wie deze teksten echt ernstig neemt, merkt al snel dat die om een geduldiger en nauwgezetter lezing vragen. Als enkeling kan zoiets erg lastig blijken. Maar samen met anderen, en begeleid door een expert ter zake, is het lezen, bestuderen en duiden van deze teksten bijzonder verrijkend.

 

Expertise

Het Titus Brandsma Instituut zet zijn expertise graag in om aan die nood tegemoet te komen. Vanaf 2019 zullen wij op regelmatige basis Leeskringen Mystieke Teksten aanbieden. Onder begeleiding van één van onze deskundigen organiseren we cycli van zes sessies waarin we een basistekst van een belangrijke auteur uit de christelijke mystieke traditie lezen. Samen met anderen volgen we nauwgezet, pagina na pagina, een tekst die onze grote mystieke traditie mede heeft grootgemaakt.

 

Leeskring Mystieke Teksten

De Leeskring Mystieke Teksten vindt plaats op kantoor van het Titus Brandsma Instituut, altijd op de woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur.

 

De eerste Lectuursessie gaat over de tekst ‘Zwaartekracht en genade‘ van Simone Weil en start op woensdag 6 februari 2019.
Lees meer over de Lectuursessie over Simone Weil en meld je aan.

 

Titus Brandsma Instituut
Erasmusplein 1
6525 HT Nijmegen

Kamer E12.06

 

Het instituut is maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 024 – 361 21 62.

Het e-mailadres is secretariaat@titusbrandsmainstituut.nl.