Home » Onderwijs » School voor Spiritualiteit » Diploma-uitreikingen

Diploma-uitreikingen

Op deze pagina staan alle diploma-uitreikingen (voor zover daarover informatie beschikbaar is) en presentaties (van de studenten die deze aangeleverd hebben) van alle lichtingen afgestudeerden aan de School voor Spiritualiteit.

Diploma-uitreiking 2019

Afgelopen woensdag 30 januari kregen maar liefst zes studenten van de opleiding geestelijke begeleiding hun diploma. Deze feestelijke bijeenkomst in het Titus Brandsma Memorial trok een volle zaal met familie en vrienden. Alle zes de studenten presenteerden op geheel eigen wijze wat zijn tijdens de opleiding hadden geleerd en waar hun stage en eindscriptie over ging.

 

Mieke Buuts (lichting 2015) beet het spits af met haar presentatie over de geestelijke begeleiding in het onderwijs. Specifieker geestelijke begeleiding als onderdeel van de leerlingbegeleiding. Mieke liet een paar Zelfies zien. Een soort kleine kunstwerkjes waarin ze weergaf wat ze op dat moment voelde. De scholieren waar zij mee werkt daagt ze ook uit dit soort Zelfies te maken, als moderne tegenhanger van de selfie.

 

 

 

Monique Derks (lichting 2015) deed haar stage binnen de ouderenzorg en vertelde heel gepassioneerd over haar eigen geestelijke weg, die ze tijdens de opleiding bewandelde.

 

 

 

 

Rob Kroes (lichting 2011) vertelde over zijn loopbaan als bankier in Amsterdam en zijn carriere-switch naar geestelijk verzorger.

 

 

 

Thomas Volman (lichting 2013) werkt al een hele tijd in het Stiltehuis in Nijmegen. Stilte was dan ook het onderwerp van zijn scriptie.

 

 

 

 

 

Henri Knol (lichting 2015) deed zijn scriptie over Certeau. Ondanks dat hij het best lastige materie vond wist hij dit duidelijk over te brengen.

 

 

 

 


Saakje Hoekstra had haar scriptie ook over stilte geschreven. Zij liet muziek horen, waarna een paar minuten stilte viel. Alle aanwezigen werden uitgenodigd deze stilte te delen en te ervaren wat dit met je kan doen.

 

 

 

Aan het eind van de plechtigheid ontvingen alle studenten de zegen van Anne-Marie Bos van het Titus Brandsma Instituut.